Easyjet met nieuwe basis op vliegveld Alicante

EasyJet gaat zich versterken op de Spaanse markt met de aanwezigheid van een nieuwe basis Alicante-Elche Miguel Hernández Airport sinds 31 maart 2024. Hiermee introduceert Easyjet dagelijks diverse vluchten naar naar 10 nieuwe verbindingen. Met deze strategische zet introduceert de luchtvaartmaatschappij drie vliegtuigen uit de A320-familie in Alicante, waardoor ongeveer 100 banen worden gecreëerd voor piloten en bemanning. De basis zal seizoensgebonden opereren van maart tot en met oktober om de positie in Spanje te versterken. Het heeft nu vier baseslocaties waarbij het 19 vliegtuigen exploiteert en ongeveer 900 mensen in lokale dienst heeft.

De opening van deze nieuwe basis onderstreept de toewijding van easyJet aan Alicante. Met de toevoeging van 10 nieuwe verbindingen wordt het routenetwerk van easyJet vanuit Alicante uitgebreid naar 22 bestemmingen, waaronder belangrijke Europese steden zoals Amsterdam, Genève en Praag. Deze zomer streeft easyJet ernaar 1,5 miljoen stoelen aan te bieden vanuit Alicante, wat een stijging van 10% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Opening

Javier Gándara, Directeur Zuid-Europa van easyJet, toonde enthousiasme over de opening van de basis en benadrukte de afstemming met de behoeften van de markt en het potentieel voor verdere marktuitbreiding. De populariteit van Alicante onder klanten van easyJet Holidays, met name uit het Verenigd Koninkrijk.

De inauguratie van de basis werd gevierd met een evenement dat werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Aena, easyJet, lokale en regionale autoriteiten en de Alicante-zakengemeenschap. Toni Pérez, President van de Costa Blanca Toeristenraad, benadrukte het vertrouwen van easyJet in Alicante als bestemming het hele jaar door, met een recordaantal van 15 miljoen passagiers in 2023.

Samenwerking

De samenwerking tussen easyJet en de Costa Blanca Toeristenraad heeft geleid tot de ‘Onze reis naar Alicante’-campagne, die vandaag wordt gevierd met de onthulling van een “Hoguera” standbeeld dat symbool staat voor easyJet’s inzet voor het bevorderen van de lokale gebruiken van Alicante in heel Europa. Ontworpen door Sergio Gómez, zal het standbeeld worden tentoongesteld in het Provinciaal Huis in Alicante, waarbij de betrokkenheid van de luchtvaartmaatschappij bij de gemeenschap wordt benadrukt.

Met operaties die 28 jaar geleden in Spanje begonnen, heeft easyJet meer dan 220 miljoen passagiers vervoerd en 218 routes vastgesteld, waaronder vier bases in Barcelona, Palma de Mallorca, Malaga en nu Alicante. De lancering van de basis in Alicante valt samen met de seizoensheropening van de andere bases van easyJet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *