Parkeren

Het parkeerpark van de luchthaven van Alicante heeft een oppervlakte van 124.500 m2 voor een totaal van 4140 plaatsen van voertuigen, gebouwd in 6 niveaus met twee grote balkons van waaruit verbinding wordt gemaakt met de verwerking door middel van twee metalen bruggen.

Het vinden van de juiste parkeerplaats bij Alicante airport zelf is relatief eenvoudig. Er is een gebouw met parkeerplaatsen recht tegenover het terminalgebouw. Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding over waar te parkeren voor drop-off, op korte termijn, pick-up en kort parkeren.

Er is geen speciaal aangewezen gebied voor fietsen of motorfietsen om te parkeren. Je moet via een van de normale parkeerplaatsen in de parkeergarage gebouw komen.

Parkeerlocaties

Er zijn simpelweg enkele opties. Voor het wegbrengen kan je naar Express Departures. Hier kan je maximaal 10 minuten stilstaan. Ditzelfde geldt voor Express Arrivals. Die locatie is dan voor het ophalen van passagiers. Beide zijn direct gelegen voor de terminal.

Wil je een auto parkeren op de parkeerplaats dan kan dat bij General of Long Stay. Voor een kortere periode is General aan te raden. Dit wordt ook wel Alicante-Elche Miguel Hernández Airport P1 genoemd. Het is slechts enkele minuten lopen naar de terminal. In vakantieperiodes en op en rondom feestdagen is het aan te raden om te reserveren.

Voor een betere prijs kan je ook bij Long Stay staan. Dit is alleen wel iets verder lopen alhoewel het nog steeds dichtbij is. Dit is voornamelijk aan te raden bij een langer verblijf. Het is ook aan te raden om hier te reserveren.

Parkeertarieven

Hieronder vindt u de huidige prijsstructuur voor standaard parkeren op de luchthaven van Alicante. (In euro’s genoteerde) prijzen zijn aan verandering onderhevig, dus zorg ervoor om te controleren op updates op de luchthaven.

  • Long Stay: Lang parkeren voor een week is 43 euro als je aanmeld bij AENA. Zonder reservering en via AENA is het namelijk aanzienlijk duurder met 168 euro. Twee weken parkeren kost slechts 47 euro.
  • General Stay: Voor 1 week parkeren bij General Parking P1 kost het € 66 (zonder AENA en reservering € 161,50). Twee weken kost 81 euro.
Reis vanaf Eindhoven Airport

Reis je vanaf Eindhoven naar Alicante Airport dan is het een goed idee om je auto te parkeren bij Eindhoven als je niet in de buurt woont. Er zijn een aantal opties waarvoor je kunt kiezen. Dit zijn Valet Parking (voor de terminal auto achterlaten waarbij deze op een beveiligde plek wordt gezet en terug voor de terminal gebracht als je terug bent), shuttle parkeren (op enige afstand om met een shuttle busje gratis naar het vliegveld gebracht te worden) en op een van de parkeerterreinen vlak bij de luchthaven zelf tot 10 minuten lopen. Meer informatie kan je vinden op deze website: www.parkerenvliegveldeindhoven.eu