Parkeren

Het parkeerpark van de luchthaven van Alicante heeft een oppervlakte van 124.500 m2 voor een totaal van 4140 plaatsen van voertuigen, gebouwd in 6 niveaus met twee grote balkons van waaruit verbinding wordt gemaakt met de verwerking door middel van twee metalen bruggen.

Het vinden van de juiste parkeerplaats bij Alicante airport zelf is relatief eenvoudig. Er is een gebouw met parkeerplaatsen recht tegenover het terminalgebouw. Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding over waar te parkeren voor drop-off, op korte termijn, pick-up en kort parkeren.

Er is geen speciaal aangewezen gebied voor fietsen of motorfietsen om te parkeren. Je moet via een van de normale parkeerplaatsen in de parkeergarage gebouw komen.

Parkeertarieven

Hieronder vindt u de huidige prijsstructuur voor standaard parkeren op de luchthaven van Alicante. (In euro’s genoteerde) prijzen zijn aan verandering onderhevig, dus zorg ervoor om te controleren op updates op de luchthaven.

Tijd Prijs
Van minuut 0 tot 30 0.02337 EUR
Van minuut 31 tot 60 0.03701 EUR
Na 61 minuten 0.03008 EUR
Max. dagelijks tot 4 dagen 18.30 EUR / dag
Max. dagelijks starten vanaf dag 5 14.65 EUR / dag

Reis vanaf Eindhoven Airport

Reis je vanaf Eindhoven naar Alicante Airport dan is het een goed idee om je auto te parkeren bij Eindhoven als je niet in de buurt woont. Er zijn een aantal opties waarvoor je kunt kiezen. Dit zijn Valet Parking (voor de terminal auto achterlaten waarbij deze op een beveiligde plek wordt gezet en terug voor de terminal gebracht als je terug bent), shuttle parkeren (op enige afstand om met een shuttle busje gratis naar het vliegveld gebracht te worden) en op een van de parkeerterreinen vlak bij de luchthaven zelf tot 10 minuten lopen. Meer informatie kan je vinden op deze website: www.parkerenvliegveldeindhoven.eu