Vluchten

Reizen naar Alicante wordt door steeds meer mensen in heel Europa gedaan. De afgelopen jaren steeg het aantal bezoekers met een miljoen per jaar. De vliegtuigspotters vinden dit uiteraard niet erg want zo valt er steeds meer te volgen. Door het online volgen van vluchten met onderstaande radar kan je precies zien welk vliegtuig waar vliegt. Bij het selecteren kan je nog veel meer informatie zien zoals de vlieghoogte, snelheid, aankomst, vertrek en nog veel meer.

Zie vluchten:

Woon je in het zuiden en vlieg je veelal via Brussels Airport? Controleer dan de vluchten op www.aankomst-zaventem.be

De luchthaven (in het Spaans Aeropuerto de Alicante) is een belangrijke toegangspoort voor de regio. Het verwerkt niet alleen vele vakantievluchten maar ook vrachtvluchten. Bij het volgen van de vluchten kan je soms zelfs gewoon in de stad verblijven. Het ligt namelijk maar een kleine 10 km van het vliegveld af.

Er zijn in 2023 een record aantal passagiers (15,7 miljoen) via het vliegveld gereisd. Dat zijn zelfs 700.000 passagiers meer dan het vorige record dat in het jaar voor de pandemie werd genoteerd in 2019. De meeste vluchten komen uit het Verenigd Koninkrijk. Vele uit Engeland zoals uit de steden Manchester en Londen maar ook Birmingham, Leeds en Newcastle. Ook uit Nederland zijn er vele vliegtuigen vol die naar Alicante vertrekken. Amsterdam is hierin koploper maar er vertrekken ook veel vluchten vanuit Eindhoven. Andere landen met vele verbinden naar de stad zijn Brussel, Islo, Stockholm, Dublin en Kopenhagen. De vluchten worden grotendeels uitgevoerd door EasyJet, Jet2com, Norwegian Air, Ryanair, Scandinavian Airlines, Transavia en Vueling.

Vluchten boeken via Skyscanner.nl

Boek ook eenvoudig een vlucht via Skyscanner. Alhoewel, je boekt niet direct bij deze website maar ze halen van nagenoeg alle aanbieders prijzen op van vluchten. Zo kan je snel zien bij welke website de goedkoopste prijs wordt aangeboden. Zoek ook eenvoudig op enkele reis, retour of multi-stad mocht je bijvoorbeeld terug willen vliegen van een andere luchthaven. Je kan ook eenvoudig filteren bij de zoekresultaten. Je kan bijvoorbeeld selecteren met welke luchtvaartmaatschappijen je wilt vliegen of bijvoorbeeld dat je alleen beschikbare vluchten wilt zien die in de ochtend vertrekken.