Auto huren

Om een auto op de luchthaven van Alicante te huren is heel eenvoudig. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn gevestigd in de aankomsthal van de terminal (handig bij een afspraak om de aankomsttijd te weten. Deze kan je hier vinden: Aankomsttijden Alicante Airport). De autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Alicante zijn Auriga Crown Autoverhuur, Avis, Centauro, Europcar, Goldcar, Hertz (Advantage Rent a Car), National Atesa, Record Rent A Car, Sixt, Solmar Rent-A-Car.

Skyscanner

Skyscanner staat er om bekend als vliegtickets vergelijken. Echter, ze hebben ook een service voor hotels en autoverhuur. Gemakkelijk en snel jouw voorkeuren doorgeven om vervolgens een lijst met auto’s te zien waaruit je kan kiezen. Je krijgt bij de gewenste auto (of vergelijkbaar in vele gevallen) de laagste prijs te zien. Dit is niet perse de laagste eindprijs. Er kunnen bijvoorbeeld meer kosten bijkomen als je onbeperkt kilometers wilt o.i.d. Klik op ‘Bekijk deals’ voor alle aanbieders. Daar staat dan ook enkele voorwaarden bij en de beoordeling. Als je vervolgens op de gewenste aanbieder klikt opent er een nieuw venster om jouw auto te kunnen huren. Skyscanner is tenslotte alleen een vergelijkingswebsite en niet waar je daadwerkelijk boekt maar wel de beste prijs kunt vinden.

Advies

Speciaal voor groepen is het altijd aan te raden om een auto te huren als je wilt voortbewegen in de Costa Blanca. Alle stranden, natuurparken en toeristische plaatsen heeft een gemakkelijke toegang tot de weg, wat handig is om een eigen voertuig te gebruiken om rond te gaan.

Als je een auto huurt, kan je een bezoek brengen aan de Costa Blanca via de weg langs de kust, zodat je de mooiste hoekjes van de Middellandse Zee ziet, en een bezoek aan de steden en dorpen brengt.

Om te weten wat het beste bedrijf is om een huurauto te huren kan je alle voorwaarden van de maatschappijen doornemen.

  • Controleer of de brandstof is opgenomen
  • Wat doet de verzekering doet ten aanzien van de prijs die je betaalt voor uw auto
  • Op tijd boeken geeft in vele gevallen een goedkopere prijs
  • Probeer onnodige extra’s te vermijden of van te voren te regelen
  • Moet de auto schoon afgeleverd worden
  • Zijn er beperkingen in kilometers per dag (gemiddeld)
  • Wat te doen bij schade of pech
  • Maak foto’s of een video bij aflevering
  • Probeer eigen risico af te dekken zodat je met een gerust hart van jouw vakantie kunt genieten.

Rent Cars

Bij Rentcars.com kan je snel de huurprijzen vergelijken van vele bekende maar ook onbekende lokale aanbieders. Het krijgt op Trustpilot zelfs 4,5 sterren van de 5 met zelfs meer dan 114 duizend reviews. Er kunnen op de website vele verschillende soorten auto’s of busjes gehuurd worden. Je kan eenvoudig daar op filteren maar ook op andere specificaties. Zo kan je kiezen of je elektrisch, hybride of bijvoorbeeld met diesel wilt rijden. Of wil je missschien een luxe auto of juist eentje die meerdere personen kan vervoeren? Het kan allemaal met de mogelijke selecties. Kijk goed naar wat er bij de prijs ook is inbegrepen. Zeker handig om naar de verzekering te kijken of hoeveel km je maximaal per dag mag rijden. Dat zijn dingen waardoor de prijs wellicht aardig kan oplopen.