Vertrektijden

Handig om te weten hoe laat je moet vertrekken vanaf vliegveld Alicante. Je wilt namelijk niet te laat komen om vervolgens een nieuw vliegticket te moeten boeken. Het wil nog eens voorkomen dat vluchten vertraging hebben. In de meeste gevallen houden de luchtvaartmaatschappijen jou wel op de hoogte maar dan moet je wel op tijd op je email kijken. Het vertrek gaat bijna altijd wel op tijd maar als de vertrektijden anders lopen dan gepland kan je op deze pagina kijken voor het up-to-date schema.

Nieuws:

  • 22 januari 2020: In verband met weersomstandigheden aan de Spaanse oostkust is het vliegveld al sinds 19 januari 2020 13:00 uur gesloten. Naar waarschijnlijkheid gaat deze weer op 21 januari 17:00 open. Veel vluchten zijn vertraagd of omgeleid naar een andere datum/tijd en/of locatie.
  • 19 januari 2020: een vlucht van tui fly is vanochtend gewoon vertrokken naar Antwerpen zonder vertraging. Hetzelfde geldt voor de KLM vlucht naar Amsterdam met vertrektijd om 10:10 uur. De vlucht naar Rotterdam om 10:10 uur is wel 1,5 uur later vertrokken en dus flinke vertraging.
  • 15 januari 2020: vanwege een brand bij de luchthaven is er chaos. Vele vluchten volgen hun route niet en zijn vertraagd of geannuleerd. Een aankomst op Alicante is ook lastig en daardoor zullen vluchten naar een van de dichtstbijzijnde vliegvelden gaan.
  • 9 januari 2020: het belangrijkste vertrek naar Alicante Airport komt vanuit het Verenigd Koninkrijk met bijna 2 miljoen passagiers van de totaal 15 miljoen in 2019.