Theaters in Alicante

Geniet van ballet-, opera- en andere theatervoorstellingen. Waarom naar het koude Moskou reizen als je origineel Russisch ballet in het Alicante Theater kunt zien?

Teatro Principal

alicante-theatre-01Vrij dicht bij de Rambla Avenue, achter het gebouw van Banco de España, vindt u het belangrijkste theater van Alicante (Teatro Principal). Dit imposante neoklassieke gebouw werd ingehuldigd in 1847. De buitenkant wordt gekenmerkt door zes Dorische zuilen, bekroond door een driehoekige voorkant.

Het interieur weerspiegelt de dominante Italiaanse stijl van de tweede helft van de 19e eeuw. De grote zaal heeft een halfronde vorm van een hoefijzer en vier niveaus met theaterbalkons. De kromming geeft een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor de kwaliteit van het geluid en de visuele waarneming worden verbeterd. Het theater ligt aan het plein Plaza Ruperto Chapí, gescheiden van de aangrenzende gebouwen. Aan de rechterkant is er een klein groen gebied met een prachtig modern standbeeld van Agamemnon.

Teatro Principal is de belangrijkste culturele instelling van de stad. Hier kunt u uitstekende uitvoeringen zien van ballet, opera en theater. Heel vaak is Teatro Principal een gastheer van vele vooraanstaande internationale artiesten.

Dit jaar kun je genieten van de muziek van het Zwanenmeer van Tsjaikovski en de dans van prima ballerina Irina Kolesnikova, of Die Fledermaus van Johann Strauss uitgevoerd door het ballet en orkest van de Wiener Operetten.

Theater van Arniches

Als u de voorkeur geeft aan een donkerdere en meer besloten sfeer, kunt u een klein theater van Arniches bezoeken. Het is gelegen aan het plein La glorieta de la Estrella, dichtbij het treinstation RENFE van Alicante en het einde van de Maisonnave Avenue. Het theater is vrij klein en biedt plaats aan slechts 264 personen. Het donkere interieur en de schaarse verlichting zorgen voor een bijzondere sfeer. Er zijn verschillende soorten optredens, gedaan door professionals of door beginners.