Reizen naar Alicante zonder vliegtuig

De snelste manier om naar Spanje te reizen en naar Alicante te komen is met een commerciële luchtvaartmaatschappij. Luchthaven Alicante in Spanje is rechtstreeks verbonden met een groot aantal steden in Europa. Er zijn meer dan 40 verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden zoals Vueling, Iberia, Air Europa en Transavia vanuit Nederland. Echter zijn er ook een aantal andere mogelijkheden die we willen toelichten. 

Reis met de trein naar Alicante

Als u een langere rondreis plant waarbij u verschillende plaatsen in Spanje bezoekt, dan is de beste manier om naar Alicante te reizen beslist per trein. Wanneer u Spanje bezoekt, kunt u gebruik maken van de diensten van de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE. U zult genieten van de magie van een aangename sfeer gecombineerd met de moderne technologie van het hogesnelheidsspoorwegsysteem. Het treinstation van Alicante ligt aan de Salamanca Avenue, op ongeveer 50 meter afstand van het winkelgebied aan de Maisonnave Avenue.

Wanneer u naar nabijgelegen steden aan de Costa Blanca (zoals Benidorm, Calpe, Denia en Altea) reist, kunt u een lokale trein nemen. Het smalspoortreinstation van Alicante ligt dicht bij de haven aan het einde van het centrale strand van Postiguet, op enkele honderden meters afstand van Hotel Melia. Hier kunt u een tram nemen die naar het nabijgelegen stadje Campello gaat.

Het smalspoortreinstation van Alicante ligt dicht bij de haven aan het einde van het centrale strand van Postiguet, op enkele honderden meters afstand van Hotel Melia. Hier kunt u een tram nemen die naar het nabijgelegen stadje Campello gaat, langs het lange zandstrand van San Juan.

Reizigers nemen de tram echter doorgaans niet op het station, maar bij de eerste tramhalte. De eerste tramhalte bevindt zich helemaal aan het begin van het Postiguet-strand, ongeveer 20 meter achter Hotel Melia.

Er zijn vier tramlijnen. Drie daarvan starten in Alicante: L-1 en L-3 vanuit Mercado en L-4 vanuit Puerta del Mar. Met de lijn L-3 kunt u naar Campello gaan, terwijl de lijn L-1 nog verder naar Benidorm communiceert. Eenmaal in Benidorm aangekomen, kunt u overstappen op lijn L-9 en naar Altea, Calpe en Denia reizen. Het tramkaartje is goedkoop, afhankelijk van je eindbestemming.

Alicante reizen met de bus

De buslijnen verbinden Alicante met de rest van de provincie, maar ook met andere grotere steden in Spanje of Europa. Het nemen van een bus is de beste optie als u naar nabijgelegen steden reist, zoals Elche, Torrevieja of Benidrom – Manhattan van de Middellandse Zee. Het centrale busstation bevindt zich midden in de Portugese straat, ongeveer 150 meter van Maisonnave Avenue. Daar vindt u kantoren van veel Spaanse reisbureaus, zoals ALSA of EUROLINES.

Airport bus

Zodra u Alicante bezoekt, kunt u kiezen uit verschillende vormen van luchthaventransfer in Alicante: u kunt gebruik maken van de diensten van autoverhuurbedrijven in Alicante, een taxi nemen in Alicante of op avontuur gaan met de luchthavenbus van Alicante. Je kunt alleen de bus nemen als je geld wilt besparen en het niet erg vindt om even te wachten. De prijs is slechts 3-4 euro.

Bushalte nr. 30 bevindt zich voor de parkeerplaats. Verlaat gewoon het terminalgebouw, steek de weg over en u bent er. Het busnummer is C-6. Houd er rekening mee dat dit GEEN speciale luchthavenbus is, maar eerder een normale bus van het openbaar vervoer van Alicante. Het gaat niet rechtstreeks naar het stadscentrum – er zijn onderweg veel bushaltes. Soms passeert de route ook het nabijgelegen stadje Torrellano.

De dienstregeling van de bus is een beetje zeldzaam. Het komt elke 40 tot 50 minuten en je weet nooit zeker hoe lang je erop moet wachten. Als je “geluk” hebt, heb je genoeg tijd om van de zon te genieten. Eenmaal aan boord duurt het tussen de 30 en 40 minuten om in het centrum van Alicante te komen. De reis is echter niet saai. U kunt genieten van een mooi uitzicht over de buitenwijk Urbanova en de Middellandse Zee aan de rechterkant, evenals op het El Palmeral-park aan de linkerkant. De bus rijdt door het stadscentrum en eindigt op Plaza del Mar – een bushalte vlakbij Hotel Melia aan het einde van de Explanada-promenade.

Als u bus C-6 wilt gebruiken om naar de luchthaven van Alicante te gaan, kunt u deze nemen bij de bushalte Plaza del Mar. Later gaat het via de Rambla Avenue en de Alfonso X El Sabio Avenue en passeert u El Mercado Central (centrale markt). Er zijn ook bushaltes op het Plaza Luceros-circus, de Paseo Soto-straat (dicht bij het warenhuis El Corte Inglés) en voor het busstation van Alicante.

Alicante reizen per boot

Tenslotte zijn er regelmatig veerboten tussen Alicante en Ibiza, Palma de Mallorca en Oran (Algerije). Voor meer informatie over maritieme routes kunt u terecht in de haven van Alicante.
Haven van Alicante – Muelle de Poniente 11 – (+34) 965 130 095