Kilometerslange stranden van Alicante

Met eindeloze kilometers aan stranden en zonnig weer het hele jaar door, is Alicante Costa Blanca de perfecte plek voor een ontmoeting met de Middellandse Zee. Hier vindt u enkele van de beste stranden van Spanje. Je kunt elk strand van Alicante gemakkelijk bereiken met de bus, tram of auto. Als je ervoor kiest om in een van de hotels in het historische centrum van de stad te verblijven, pak dan gewoon je handdoek en loop snel naar beneden – het centrale strand van Postiguet Alicante is bijna voor de deur. Wij lichten ze voor u uit!

Alicante Cabo-strand

alicante-cabo-de-huertas-02Als u op zoek bent naar iets heel unieks, dan is het rotsachtige strand van Alicante Cabo uw keuze. Gelegen tussen Albufereta en San Juan, maakt het deel uit van een zeer rustige woonwijk met prachtige vakantievilla’s en de vuurtoren.

Hier kunt u de wildheid van de ongerepte natuur voelen. Maar wees voorzichtig als u in het water loopt of springt! Er zijn veel rotsen! Geen zand hier! Er zijn echter veel plekken waar je je handdoek kunt neerleggen, aangezien miljoenen jaren van erosie talloze platte rotsplaten hebben gevormd – de natuur zorgt voor toeristen in Alicante, Spanje.

Wat kun je doen op dit fascinerende rotsstrand? Hier heb je bijna de absolute vrijheid. Een groot deel van dit strand is een nudistenstrand, met veel homoseksuele bezoekers. U kunt zwemmen, wandelen, genieten van de zon en een rustige, afgelegen plek zoeken speciaal voor u en uw partner. Misschien wilt u gewoon de natuur verkennen of zelfs mountainbiken.

Aankomst op het strand van Alicante Cabo is een beetje lastig. Je kunt buslijn 22 nemen richting de buitenwijk Cabo de las Huertas, maar je weet nooit precies waar je moet stoppen. Dit strand ligt de heuvel af, wat niet gemakkelijk te zien is. Op de top van de heuvel staan twee witte Griekse zuilen die helaas niet vanuit de bus te zien zijn. Daarom raad ik je aan om eerst naar het begin van het lange zandstrand van San Juan te gaan en dan gewoon terug te lopen langs de rotsachtige kust, langs de vuurtoren.

Het strand van Alicante Urbanova

alicante-urbanova-02In het zuidelijke deel van de kust van Alicante Costa Blanca, op enkele kilometers afstand van de stad en dicht bij de luchthaven van Alicante, vindt u een buitengewoon zandstrand van Urbanova (playa de El Saladar). U bereikt het via de N-332, richting Elche.

Deze is mijn favoriet! Als u op zoek bent naar een goede plek tussen de stranden in Spanje, dan is dit de plek. Het is misschien zelfs langer dan het strand van San Juan en biedt veel ruimte en een indrukwekkend uitzicht richting de haven van Alicante en het kasteel van Sint Barbara. Gelegen tussen twee woonwijken (de buitenwijken van Urbanova en Arenales del Sol) trekt dit strand van Alicante geen grote drukte, dus je kunt er echt rustig ontspannen. Een groot deel van het strand tussen de buitenwijken is nudistenstrand, wat u veel vrije ruimte en de echte warme sfeer van Alicante Costa Blanca biedt.

In de buitenwijken Urbanova en Arenales del Sol vindt u een aantal bars, restaurants en winkels. Langs dit strand van Alicante zijn er veel diensten voor toeristen, zoals strandwachten en uitkijktorens, toiletten, voetdouches en parkeergelegenheid. De gemakkelijkste manier om het strand van Urbanova te bereiken is met de auto, langs de treinhalte van San Gabriel, een mooi park El Palmeral, Ibis en Etap hotels.

Een andere optie is om bus nummer 27 te nemen voor het centraal station van Alicante, RENFE, dat meestal één keer per uur communiceert. De bus vertrekt op het hele uur en 45 minuten vanuit het centrum van Alicante. Het duurt ongeveer 25 minuten om het strand van Urbanova te bereiken. De bus vertrekt vanaf het strand om het hele uur en 15 minuten (als u eenmaal in Alicante bent, controleer dan of er mogelijk wijzigingen zijn in de zomerdienstregeling).

Op weg naar het lange strand van San Juan vindt u een klein Alicante-strand van Albufereta in het noordelijke deel van de kust van Alicante, Spanje. Je kunt het bereiken met de bussen 21 en 22 of met de auto via Villa Joyosa Avenue en Condomina Avenue.

Het is een beetje verborgen en omgeven door woongebouwen. Om die reden is dit strand van Alicante altijd rustiger, maar biedt het tijdens het zomerseizoen alle noodzakelijke diensten zoals strandwachten, Rode Kruispost, uitkijktoren, toiletten en parkeergelegenheid.

Interessant is ook om op te merken dat Albufereta vroeger de haven van de Romeinse plaats Lucentum was. Aan de westkant van het strand kun je de overblijfselen van de oude dokken zien.

Alicante Albufereta-strand

alicante-albufereta-02Op weg naar het lange strand van San Juan vindt u een klein Alicante-strand van Albufereta in het noordelijke deel van de kust van Alicante, Spanje. Je kunt het bereiken met de bussen 21 en 22 of met de auto via Villa Joyosa Avenue en Condomina Avenue.

Het is een beetje verborgen en omgeven door woongebouwen. Om die reden is dit strand van Alicante altijd rustiger, maar biedt het tijdens het zomerseizoen alle noodzakelijke diensten zoals strandwachten, Rode Kruispost, uitkijktoren, toiletten en parkeergelegenheid.

Interessant is ook om op te merken dat Albufereta vroeger de haven van de Romeinse plaats Lucentum was. Aan de westkant van het strand kun je de overblijfselen van de oude dokken zien.

Het strand van Alicante San Juan

alicante-san-juan-09Een van de mooiste en mooiste stranden van de Costa Blanca en heel Spanje is la Playa de San Juan. Jaar na jaar wordt het bekroond met de Blauwe Vlag, wat zijn hoge status onder de beste stranden van Spanje bevestigt.

Met zijn lengte van 7 kilometer en breedte van ruim 80 meter is het de favoriete plek van honderden zonaanbidders. Wandel zeker eens door dit zomerparadijs, terwijl de golven je voeten zachtjes aanraken – dat is de beste en leukste manier om de immense afmetingen ervan te voelen.

Je kunt dit strand van Alicante bereiken met de bus (nummers 21 en 22) of tram die van het strand van Postiguet naar Campello gaat. Langs het strand zijn er zomersportfaciliteiten, speeltuinen voor kinderen en talloze bars en restaurants met traditionele Spaanse gerechten. Als u iets speciaals wilt proberen, kunt u ook een 18-holesgolfbaan nemen of een openbare sportschool bezoeken.

Postiguet-strand van Alicante

alicante-postiguet-15Het strand van Postiguet (Playa del Postiguet) ligt vlakbij het centrum van de oude binnenstad van Alicante. Op een minuut lopen van het stadhuis en op slechts enkele meters van Hotel Meliá ligt het aan de voet van de Benacantil-heuvel, bewaakt door het indrukwekkende kasteel van Sint Barbara.

U kunt ontspannen met een kopje koffie of een ijsje in de vele winkels of gewoon wandelen langs dit strand van Alicante. Er zijn veel speeltuinen voor kinderen, terreinen voor beachvolleybal en zelfs openluchtfitnessfaciliteiten voor senioren.

Heel vaak kun je prachtige zandsculpturen en interessante straatartiesten zien. Van tijd tot tijd zijn er openluchtmuziek en andere evenementen. De meest indrukwekkende is natuurlijk de vier nachten durende vuurwerkwedstrijd aan het einde van Hogueras de San Juan – een beroemd zomerfestival in Alicante, Spanje.

Aan het begin van het strand van Postiguet Alicante, vlakbij Hotel Meliá, vindt u bus- en tramhaltes, waardoor u een uitstekende verbinding heeft met het lange strand van San Juan en de rest van de stad. Het smalspoorstation ligt aan het einde van het strand.

Als u honger heeft, kunt u gewoon de straat oversteken en teruglopen naar de Explanada-promenade met talloze restaurants en pizzeria’s. Een andere optie is om even te pauzeren in het restaurantcomplex van de haven, aan de andere kant van de hotels aan het water.