5 leuke weetjes over Alicante

De nooit stoppende zon aan de Spaanse kust van de Costa Brava is ingenomen met duizenden bezoekers op zoek naar een straaltje zon zowel in het hoog- en laagseizoen. Reis daarom naar vliegveld Alicante. Hier zijn 5 leuke weetjes over Alicante dat er voor zou kunnen zorgen dat je ook daadwerkelijk je vakantie het komende seizoen gaat vieren.
1. Alicante en rijst. Het produceert een 115.000 ton jaarlijks. Geen wonder dat rijstgerechten een belangrijk onderdeel zijn van de lokale keuken. Arroz a banda (een gerecht gemaakt van vis en rijst), arroz de agro (rijst met groenten en vlees) en arroz con costa (rijst en korst ei) maken deel uit van de culinaire identiteit van Alicante.
2. En zo ook tapas! De beroemde bijgerechten werden ‘uitgevonden’ in Alicante. Zo werden de bezoekers gepresenteerd met de lokale delicatessen op sneetjes geroosterd brood.
3. Benidorm, in de regio, werd het eerste pakketreis in Spanje in 1950. Zijn populariteit steeg dankzij de toenmalige burgemeester Pedro Zaragoza, die het gebruik van vrouwen op het strand heeft toegestaan. De gelukkige, onbevangen vrouwen en hun partners keerde terug naar het resort over en weer sinds die tijd. Huur daarom een auto!
4. Een hoogtepunt van Alicante is de promenade Explanada de Espaita. Dit is een van de favoriete plekken in de stad om te wandelen door de zee. Het is er ook zo bijzonder dat het is bekleed met 400 palmbomen en geplaveid met niet minder dan 6.600.000 marmeren tegels.
5. Een van de belangrijkste redenen waarom je een reis naar Alicante moet overwegen is het klimaat, dat is een van de gezondste op het Europese continent. Warm gedurende de lucht, met een beperkte variaties, schone lucht en lage temperatuur tijdens een regenval, Alicante is perfect voor mensen die astma of artritis hebben.