Niet te missen dingen om te doen in Alicante

Bekend om zijn fantastische kunst en cultuur, lekker eten en mooie Costa Blanca stranden, is Alicante uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen van de Middellandse Zee. Terwijl de Valenciaanse stad beschikt over 244 kilometer kustlijn en een prachtige oude stad, is er volop avontuur hier te vinden. Hier zijn 8 dingen die je gewoon moet ervaren bij een bezoek aan Alicante.

1. Wandeling door Guadalest Valley
Ontdek een van de meest prachtige uitzichten in Costa Blanca bij het volgen van de briljante wandelpaden Guadalest Valley.

2. Snorkel bij de El Portet Beach
Duik recht in de prachtige uitnodigende wateren van El Portet, perfect om te snorkelen en surfen.

3. Klim naar het Castillo de Santa Barbara
In een indrukwekkende positie op de heuvel-top, dit must-see kasteel is rijk aan geschiedenis, biedt een aantal geweldige uitzichten van Alicante.

4. Overleef de Escape spellen
Je kan de immens populaire Escape spellen spelen in Alicante. Met alleen de aanwijzingen in de kamer, moet je werken als een team om te ontsnappen voordat de tijd om is!

5. Speel kleurrijk Paintball
De nieuwe paintball arena is 365 dagen per jaar open en heeft enorme populariteit. Geweldig voor kinderen en volwassenen, is dit een must-do voor waaghalzen!

6. Ontdek El Barrio, Santa Barbara
Oude wijk El Barrio, Santa Barbara in Alicante is zeker het soort waaraan je uren kunt slenteren met charmante smalle straatjes en tal van cafés en restaurants. Als je op zoek bent naar barretjes dan is dit de place to be!

7. Maak een boottocht naar het eiland Tabarca
Geweldig voor een dagje uit naar ooit een trefpunt van piraten, heeft dit eiland nu een populaire toeristische bestemming, met een fantastisch leven in zee en heerlijke visgerechten.

8. Pomp wat adrenaline bij Terra Mitica
Een voor de kinderen (en misschien sommige van jullie volwassenen ook) – niet te missen is Terra Mitica, een van de populairste pretparken van Europa met spannende attracties en veel entertainment.