7 dagen in Alicante

Alicante is een bloeiend centrum van toerisme. Er zijn schitterende stranden, de stad heeft een bloeiende gastronomische scene, tal van culturele ervaringen en ideaal voor een aantal dagtochten.

Hier zijn een aantal suggesties voor dingen te doen zijn wanneer je in Alicante bent:

Dag 1 – uitzicht over de stad

Er is geen betere manier om jezelf te oriënteren in Alicante om een mooi panoramisch uitzicht over de hele stad te hebben? Ga naar de heuvels van Castillo de Santa Bárbara met aan de top de berg Benacantil. Deze ligt 166 meter boven de stad waarvandaan je over de hele stad kunt kijken en het prachtige havengebied.

Begin op de Plaza de Carmen in het hart van Alicante en maak je weg naar de top. Als je niet het gevoel hebt om veel te wandelen, neem dan de lift op de Avenue de Juan Bautista Lafora. Eenmaal aan de top, kan je het kasteel gratis verkennen en natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht.

Vervolgens kan je terug wandelen naar de oude stad (zeer dicht bij de berg) voor een hapje eten en drinken. Verken hier ook de afgezonderde kleine straatjes. De oude stad staat vol met meer traditionele Spaanse authentieke taverna’s met lage prijzen. La Barra del Buen Comer wordt zeer goed gewaardeerd net als het Italiaanse restaurant Spiga. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het oude klooster en het stadhuis.

Dag 2 – dagje relaxen op het strand

Alicante staat bekend om zijn mooie stranden, dus het is wel even lekker om een ​​dagje languit op het strand door te brengen. Binnen de stad, heb je de zeer populaire strand Postiguet dat zich uitstrekt tot 900m langs de voorkant van Alicante. Het strand heeft vele positieve punten: het is gemakkelijk om er te komen, zijn er vele bars en cafés in de buurt, het is bijna altijd schoon en de achtergrond van de Monte Benacantil zorgt voor een geweldige foto. Natuurlijk, dit alles bij elkaar opgeteld betekent dat het wel erg druk kan worden.

Voor een iets rustigere ervaring kan je de tramlijn 4 naar het strand San Juan. Dit is een van de mooiste in de omgeving. Er is veel minder gaande rondom het strand zelf, maar de sensationele witte stranden zijn de ideale plek om de dag door te brengen met een picknick, een goed boek en een koelbox met vol koud bier.

In de avond proeven van fijne gastronomie van de stad in een van de vele restaurants die verspreid liggen over de haven. Dit is waar een aantal van de beste en ook wel de duurste plaatsen zijn om te eten in Alicante. Wandel langs El Puerto (de haven) en kies degene die je qua uiterlijk past. Omdat het een havenstad is zullen de zeevruchten het grootste deel van de menu domineren. Zo is natuurlijk de Spaanse klassieker Paella een ongelooflijk populair gerecht.

Dag 3 – Maak een reis naar Tabarca

Net buiten de kust van Alicante ligt het kleine eilandje Tabarca (Nueva Tabarca in het Spaans), het enige bewoonde eiland in de regio Valencia. Zonder auto’s en slechts rond 60 inwoners, is een wereld verwijderd van het vasteland van Spanje; de reden waarom zo veel mensen er bijzonder en mooi vinden.

De stad zelf is ommuurd wat ook gelijk een van de belangrijkste attracties op het eiland is. Evenals is er de kerk van Torre de San José, de vuurtoren en de Governor’s House, om te verkennen. De belangrijkste tekenen van het eiland is het kristalheldere water en het diverse marine leven dat hier leeft. Hierdoor zijn duiken en snorkelen zeer populair op Tabarca.

U kunt de dagelijkse veerboot naar het eilandje van Puerto Deportivo voor ongeveer € 18, dat ongeveer 45 minuten duurt. In het weekend zijn er twee routes tegen dezelfde kosten. Taxi boten zijn direct beschikbaar voor de terugreis. In het voorjaar is het eiland veel minder hectisch en nog veel meer inspirerend.

Dag 4 – De Canelobre grotten

Voor iets anders, neem een ​​dagtocht naar de indrukwekkende grotten van Canelobre. Het bijzondere netwerk staat bekend om zijn hoge gewelfde interieur dat koepels aan de binnenkant heeft zoals een kerk. Terug 70m naar boven, wordt grootse grot verlicht door oranje, blauw en paars uit de spotlights.

Soms, als je geluk hebt, zijn er intieme akoestische optredens in de grot. Het koepelvormige dak zorgt voor de perfecte setting voor live muziek. Het is zeker een van de meer unieke optredens die er zijn.

In de namiddag, ga terug naar Alicante en naar de Lucentum archeologisch museum en leren over de geschiedenis van de regio Valencia.

Dag 5 – Een dag in het museum

Er is cultuur in overvloed in Alicante, en niet alleen in de prachtige oude binnenstad en het kasteel. De stad heeft tal van grote musea om uit te kiezen, of je zin hebt in een dag van de fijnere dingen of gewoon een reis in de middag. Hier is onze keuze uit de beste musea in Alicante:

  • Museu de Fogueres – biedt een fantastisch inzicht in de Fiesta de Sant Joan en het belang ervan voor de lokale bevolking in Alicante. Verwacht kostuums, rekwisieten en foto’s, alsmede een audiovisuele tour.
  • Museo de Arte Contemporáneo de Alicante – de thuisbasis van een ongelooflijke collectie van de 20e eeuw Spaanse kunst, heeft dit museum werken van Dali, Picasso, Miró en Chillida.
  • Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) – variërend van de Middeleeuwen tot de jaren 1920, MUBAG is Alicante go-to museum voor beeldende kunst. Het feit dat het is gelegen in een sierlijke 18e-eeuws herenhuis draagt ​​alleen al bij aan de allure.

Dag 6 – Een avondje uit in de oude stad

Na nog een luie dag op het strand, genieten van een paar drankjes in het prachtige oude centrum van Alicante. Het hart van het nachtleven is te vinden in de “Barrio”, waar de bars beginnen te openen als de avond vordert. Er is voor elk wat wils in dit deel van de stad, of je nu na een paar drankjes na je maaltijd wilt of tot laat in de uurtjes wilt dansen.

Evenals de oude stad, de haven is een levendig deel van de stad, maar hier vind je de meer duurdere plaatsen om te drinken te vinden. Tussen de twee delen van de stad heb je het casino.

Dag 7 – Bewonder de kerken van Orihuela

Net buiten Alicante, vind je de stad Orihuela, die bekend staat om zijn prachtige kerken en stille kustlijn. Voor de laatste dag enkele uren wandelen in deze rustige kleine plaats en genieten van de religieuze geschiedenis. Reizen met een gehuurde auto is het gemakkelijkst.

Voor een kleine plaats, zijn er een aantal fantastische staaltjes van architectuur te zien: De Arabische kasteel, de prachtige barokke kerk van Santo Domingo en de 14e eeuwse katholieke catharal.