4 Parken in Alicante

Bezoek onze uitstekende parken en ontspan ’s middags onder de palmbomen, weg van de warme stranden. Ondanks het warme klimaat en het droge landschap zijn er grote groene gebieden in de stad. De parken in Alicante zijn doorgaans rustig, afgezien van het drukke stadscentrum. U kunt een plek vinden om te ontspannen, te genieten van de mediterrane vegetatie en wat tijd doorbrengen met recreatieve activiteiten. Tijdens warme zomerdagen verzamelen veel mensen zich in parken, spelen met hun kinderen, wandelen met hun honden, zitten in de schaduw van palmbomen, lezen kranten of genieten van het gesprek. Heel vaak kunt u openluchtvoorstellingen bijwonen, zoals concerten van het orkest van Alicante.

Canalejas Park

alicante-canalejas-parkCanalejas Park is het oudste stadspark, aangelegd in 1886. Gelegen nabij de haven van Alicante, Spanje, verbindt het het stadscentrum met de Regatta club en het Panoramamis-complex, een plaats van recreatie en amusement. Ervoor ligt een themapark voor kinderen met een Romeinse stad en andere attracties.

De ingangen van het Canalejas-park worden bewaakt door twee paar stenen sculpturen: een van honden en een van leeuwen. In het park vindt u verschillende mooie sculpturen en fonteinen en kunt u ontspannen in de schaduw van gigantische oude bomen. Elk jaar eind februari is het Canalejas Park vol met jonge mensen die carnaval vieren.

El Palmeral

alicante-el-palmeral-parkDit geweldige park ligt aan de zuidkant van de stad, tussen de haven van Alicante en het strand van Urbanova. Het heeft honderden palmbomen en andere exotische planten, indrukwekkende watervallen, roeivijvers en houten bruggen.

El Palmeral is een favoriete picknickplaats waar veel gezinnen genieten van een heerlijke sfeer en talloze speelmogelijkheden voor kinderen. Als je in goede conditie wilt blijven, probeer dan het openluchtfitnesscentrum. Tijdens de zomer zijn er regelmatig familie-evenementen zoals marionettenvoorstellingen, gepresenteerd in het auditorium.

Ereta Park

Het moderne Ereta Park ligt op de klifrand van de Benacantil-heuvel en leidt u naar het kasteel van Santa Barbara. Je kunt het bereiken vanuit een kleurrijke buitenwijk van Santa Cruz. Langs de ingang van het park vindt u het Alicante Water Museum. Als u de terrasvormige loopbrug beklimt, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad, de haven en het landschap van de regio Alicante, Spanje.

Op zonnige dagen kun je in het zuiden, voor de kustplaats Santa Pola, ook gemakkelijk het kleine eiland Tabarca zien liggen. Als u moe bent, kunt u gewoon even pauzeren in een restaurant of een moderne galerij bezoeken, die in een harmonische relatie staat met de omringende natuur.

Explanada de España

Alicante Explanada, een fascinerende boulevard aan de kust, is de voortzetting van Canalejas Park. Het ligt tussen het oude hoofdkantoor van de Universiteit van Alicante en Hotel Meliá, maar is meestal te bereiken vanaf de Rambla Avenue en de oude binnenstad.

Explanada is onze favoriete loopbrug, altijd vol met mensen. De bestrating is een lang mozaïek dat bestaat uit meer dan zes miljoen kleine tegels die een zich herhalend driekleurig geometrisch patroon vormen dat zeegolven imiteert. Langs Alicante Explanada staan verschillende rijen palmbomen die de paden scheiden. Dat is de reden waarom we deze promenade meestal een van de parken van Alicante noemen.

De talrijke restaurants en pizzeria’s zijn ideale plekken om te dineren. Overdag kunt u zich verfrissen met een sapje of een ijsje, of misschien een snelle snack nuttigen in Subway, McDonald’s en in Turkse of Chinese restaurants. Je kunt je ook vermaken met het kijken naar de optredens van de straatartiesten of een aantal typische souvenirs kopen in een van de stands.